Lundvalls
033 - 136700
sales@lundvalls.se

Chokladmaskiner

chocoChocoma
Chocoma är ett gammalt välkänt Danskt företag som tillverkar smält- och tempereringsmaskiner, överdrags- och doppningsmaskiner för choklad.

Överdragninsmaskin E220 Överdragare E220B Tempererare 2T130 CHOC 6T20 A Medium

Den nya överdragningsmaskinen E220 finns som bänkmodell, med underskåp och med uppvärmt underskåp. E220 levereras utan bord eller med 1, 2 eller 3 meter långt band, med hållare för pappersrulle för enkel avtagning. Det finns även tillbehör till maskinen som vidratorplatta för formfyllning, kyltunnlar i olika längder.
Större överdragningsmaskiner finns i bredd 24, 32, 40 och 60 cm. Tempereringsmaskiner finns i flera olika utförande och storlekar, bordsmodeller finns i 12 och 20 kg, dessa är vattenkylda. Det finns även vattenkylda golvmodeller i storlek 75 och 170 kg. Kompressorkylda maskiner finns i 20 kg modeller med olika grad av automatik, det finns även en 2 x 20 kg där man kan ha 2 olika sorters choklad under temperering samtidigt.

För att smälta choklad finns smältare H500, den har en kapacitet på 500 kg, med eller utan pump för tömning.

 

Chocolate World

Ett Belgiskt företag som tillverkar allt som behövs för pralintillverkning.

CW 40 kgÖverdragningsenhetFormfyllningsenhet

 

Förutom formar och alla tillbehör man kan tänka sig för pralin och chokladtillverkning tillverkar CW även en tempereringsmaskin med kontinuerlig temperering, dvs. det finns alltid tempererad choklad att tilllgå, de finns i storlek 12, 24, 40 och 60 kg i tank kapacitet, kapacitet per/h är ca. 4 ggr så hög som tankkapaciteten.
Till maskinerna finns det flera olika alternativ att koppla till, bla. överdragningsbana, kyltunnel, formfyllningshuvud, automatisk formfyllnings anläggning, tryffelanläggning osv.